READING

Op de Koffie: Awura Abena – Oprichtster van ...

Op de Koffie: Awura Abena – Oprichtster van The Creative Women Collective

In de rubriek ‘Op de Koffie’, spreek ik creatieve ondernemers over hun social media avonturen. Ze ondernemen vaak vanuit een duurzame invalshoek en willen het liefst zoveel mogelijk mensen helpen.

Vorige week sprak ik Awura Abena, oprichtster van The Creative Women Collective, een platform speciaal opgericht voor vrouwen in de creatieve industrie. Sinds 1 september is het platform live en de website staat al boordevol inspiratie & tips! Ik ben benieuwd hoe ze social media in zet in deze beginfase.


Het begin van iets moois

Kan je ons een beetje over jezelf vertellen?
Ik ben Awura, 28 jaar en geboren in Amsterdam. De afgelopen drie jaar heb ik gewerkt als advocaat gespecialiseerd in media- en intellectuele eigendomsrecht. Op 1 september ben ik gestart met een platform voor vrouwen in de creatieve industrie: “Creative Women Collective”.

Hoe ben je op het idee gekomen om een platform op te zetten speciaal voor vrouwen in de creatieve industrie?
Het idee is bijna een jaar geleden bij mij opgekomen en langzaam gegroeid. CWC is geïnspireerd door mijn fantastische vriendinnengroep. Mijn vriendinnen zijn bijna allemaal actief of werkzaam in de creatieve industrie en stuk voor stuk Sophia Amaruso’s (bekend van het boek “Girlboss”) in de dop. Passie is besmettelijk en zij hebben mij geïnspireerd om mijn passie voor creativiteit en het motiveren van vrouwen te combineren. Zo is CWC ontstaan. Voor een aantal van die vriendinnen fungeerde ik bovendien regelmatig als vraagbaak voor juridische kwesties. Via CWC bied ik niet alleen maar juridisch advies, maar focus ik mij hoofdzakelijk op de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling van creatieve vrouwen.

Wat betekent online succes voor jou?
In algemene zin is succes voor mij voldoening halen uit wat ik doe met mijn leven. Voor online succes geldt hetzelfde. Ik haal er voldoening uit om creatieve vrouwen te helpen om zich te ontwikkelen. Dit is het doel van CWC. Online succes is voor mij daarom het bereiken van mijn doelgroep en hen te helpen met het overbruggen van hun uitdagingen als creatieve ondernemers.

creative women collective

Instagram Inspiratie

Ik bekijk elke dag je Instagram account en raak enorm geïnspireerd door de foto’s die je plaatst. Waar haal je zelf je online inspiratie vandaan?
Dank voor het compliment! Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van Pinterest. Ik kan daar echt in “verdwijnen” haha. Als ik tegen inspiratie aanloop op Pinterest sla ik het op in een album in mijn telefoon. Op die manier creëer ik een online moodboard met foto’s die passen binnen mijn feed.

Wie zijn jouw favoriete Instagrammers op dit moment en waarom?
Op dit moment zijn @stekkel, @dadasworld & @michelleamoadjei mijn favoriete Instagrammers!

  • @stekkel omdat haar foto’s heel duidelijk hun eigen stempel hebben en de foto’s in haar feed naadloos op elkaar aansluiten. Zij is een creatief talent om in de gaten te houden;
  • @dadasworld vanwege haar passie voor fotografie, haar ontzettend mooie foto’s en haar enthousiasme;
  • @michelleamoadjei vanwege haar grenzeloze creativiteit en continue drang om nieuwe uitdagingen aan te gaan; haar feed staat vol met haar illustraties, gif’s en modefoto’s.

 

Je eigen Instagram feed ziet er erg consistent uit. Heb je een bepaalde visuele stijlgids gecreëerd waaraan je je houdt bij het maken van je content?
Door het creëeren van digitale moodboards heb ik gemerkt dat bepaalde beelden mij aantrekken. Door die beelden te verzamelen heb ik een rode draad ontdekt. Op basis daarvan plaats ik foto’s die bij die rode draad passen.

Was het spannend om met een nieuw Instagram account te beginnen?
Ja! Ondanks dat ik er een stuk of 7 heb (gehad) haha. Het starten van een Instagram account voor CWC was vooral spannend omdat Instagram het eerste kanaal is waarop ik het idee voor CWC naar buiten heb gebracht. Door de positieve reacties van vrouwen blijf ik gemotiveerd en geïnspireerd om informatie met hen te delen die voor hen leuk én belangrijk is.

quotecwc

Tips voor andere creatieve ondernemers

Wat is jouw nummer 1 tip voor vrouwen die ook net een nieuw Instagram account online hebben gezet?
Mijn tip is: bepaal wat jij wilt communiceren met jouw account en publiceer op basis daarvan foto’s en teksten. Door duidelijk voor ogen te hebben wat jij wilt communiceren, trek je de doelgroep aan die jij wilt bereiken. Ook is het belangrijk om jouw eigen stem te vinden. Durf te experimenteren, op die manier kun je jezelf onderscheiden van de duizenden (miljoenen?) accounts.

Hoe belangrijk is een duidelijke online marketing strategie volgens jou als je net begint in de creatieve industrie?
In dit digitale tijdperk is een online marketing strategie onmisbaar. Ik heb veel gehad aan jouw website bij het bepalen van mijn strategie, waarvoor veel dank! Daarnaast lees ik mij regelmatig in en probeer ik te leren van anderen die hier succesvol mee bezig zijn.

Waar kunnen we jou volgen?
Op Instagram op @creativewomencollective en op Facebook ook via @creativewomencollective!

 

Heb jij nog vragen voor Awura? Stel ze hieronder!

 


RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INSTAGRAM
@thesocialgoodgirl