Instagram Update: 4 (mogelijk) nieuwe Instagram functies waar je héél blij van wordt!

Instagram is stepping up his game door in een korte tijd verschillende nieuwe functies toe te voegen aan het populaire online platform. Hieronder kun je een overzicht vinden van 4 toffe functies die in oktober 2017 getest worden. En die zijn werkelijk waar helemaal super! Lees je mee?


1. Instagram Comment Threads

Sinds big brother Facebook Instagram heeft overgenomen, is het niet zo gek dat de platformen steeds meer op elkaar beginnen te lijken. Alhoewel de meningen hierover enorm verschillen, ben ik blij verrast met de komst van de comment threads. Net zoals op Facebook, kun je nu op individuele reacties een antwoord achterlaten. Voorheen kon je alleen een algemene opmerking onder een foto plaatsen. En dat vond ik persoonlijk een beetje boring.

Waarom ben ik blij met de comment threads?

1. Het helpt je om de gesprekken onder een post overzichtelijk te maken.
2. Het is makkelijker om snel op een reactie te reageren.

Deze functie maakt het dus een stuk overzichtelijker om een ‘oprechte’ reactie achter te laten op de post van jouw ideale volger! Het zorgt er ook voor dat de gesprekken onder een post – vooral bij een populaire post – er ordelijk en gestructeerd uitzien. Like!

Instagram Comment Threads

2. Instagram Stories 24 uurs content

Instagram Comment threads

Als jij de Insta Stories training hebt gevolgd, dan weet je dat je foto’s en video’s die je korter dan 24 uur geleden gemaakt hebt ook via de Stories functie kunt delen. Hoe dan? Swipe met je vinger omhoog en je ziet in één oogopslag alle content die je onlangs gemaakt hebt. Piece of cake!

Imagine, je hebt in het weekend prachtige foto’s gemaakt van een zonsondergang. Op woensdag scroll je door je foto’s op je telefoon en zie je dat je die toffe foto bent vergeten te delen. Zonde, want het is echt een pareltje. Maar niet getreurd hoor!

Voorheen kon je deze foto dus niet delen via je Stories; je had hem immers meer dan 24 uur geleden gemaakt. Okay, als je hem écht wilde delen dan kon het, maar dan moest je moeite doen om de zogenaamde timestamp te veranderen. Lucky for you is ook Instagram het er gruwelijk mee eens dat het mogelijk moet zijn om content – die je langer dan 24 uur geleden hebt gemaakt – te delen via jouw Instagram Stories. 

Wat is het gevolg van deze update? Nou, simpel. Meer en meer bedrijven zullen gebruik maken van de Instagram Stories functie, omdat je van tevoren je content kunt creëren. Ook denk ik dat de toename in het aantal Instagram Stories tot een toename in het aantal Instagram advertenties zal leiden. Momenteel is team Instagram deze functie nog aan het testen en hopelijk is ie binnenkort voor iedereen beschikbaar.

Lees ook het artikel: Mijn grootste irritatie: de Instagram volg-ontvolg methode


3. Verschillende formaten in Instagram slideshow functie

Met de Instagram-slideshowfunctie – ideaal Scrabblewoord –  gaat er een wereld open voor merken die leuke content willen delen. Deze functie is echt the bomb.

Waarom vind ik dit een toffe functie?

1. Je kunt meerdere foto’s in één post delen en zo krijgen jouw volgers het hele verhaal in één keer te zien/horen.
2. Je kunt nu meerdere foto’s op Instagram tegelijkertijd plaatsen zonder je volgers te irriteren

Toen Instagram deze functie net online had gezet, kon je alleen content delen die automatisch gecropt werd in een 4:4 ratio (vierkant). I get that, want je wilt natuurlijk dat jouw feed er very consistent uitziet! Maar wat als je zélf landschapsfoto’s deelt op je Instagram-account? Als je gebruik wilt maken van de Instagram-slideshowfunctie, komt het formaat van je foto niet meer overeen met het formaat van de andere foto’s in je Instagram-feed.

Instagram Comment Threads

Maar dankzij deze übertoffe nieuwe update kun je zowel een landschapsfoto als een portretfoto delen in een slideshow. Okay, als je voor het ene formaat kiest, dan moeten je andere foto’s ook van hetzelfde formaat zijn. Je kunt dus niet én een landschapsfoto én een portretfoto in één slideshow delen! Let op, ook deze functie zijn ze nog wereldwijd aan het uitrollen. To be continued


4. Te gast in een Instagram live uitzending

De eerste keer live op Instagram ging gepaard met heel wat zenuwen. Inmiddels vind ik het gelukkig een piece of cake om een live show te geven. Deze nieuwste functie maakt het dan nog leuker om zo’n sessie te geven. Je kunt namelijk nu voor of tijdens het live uitzenden een kijker uitnodigen om mee te doen #nomoreonemanshow

Comment Instagram update liveHet werkt vrij simpel. Elke kijker kan, op elk moment, bij een live-video worden gevoegd (of worden verwijderd). Zodra je een gast toevoegt, zal het scherm in tweeën worden gesplitst. Je kunt een dual live sessie ook in je Instagram feed herkennen aan twee gestapelde profielfoto’s bovenaan het thuisscherm van Instagram.

Waarom ben ik fan? Het is een enorm fijne functie om je live sessie interactief te maken. Het het zorgt er ook voor dat het daadwerkelijk ‘live’ gaan, minder spannend is. Je hebt immers een #buddy die samen met jou ervoor zorgt dat het een onvergetelijke live sessie wordt.

High five! Dit waren de 4 nieuwste functies op Instagram! En sommige daarvan zijn nog niet eens beschikbaar voor jan en alleman! Laat mij hieronder in de comments weten wat jij vindt van deze nieuwe updates! Ik ben benieuwd!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *