Zo krijgen méér Instagram-volgers jouw posts te zien = meer likes + reacties

Als serieuze Instagrammer doe je natuurlijk be-hoor-lijk veel moeite om een prachtige post online te zetten. En daar gaat stiekem toch best wat werk inzitten. Dan is het zonde als maar een deel van jouw volgers je content te zien krijgt. Toch? In dit artikel leg ik je uit hoe je door middel van een simpele handeling ervoor kunt zorgen dat méér trouwe Instagram-volgers jouw posts te zien krijgen. Lees je mee?


Kwaliteit vs. kwantiteit

In heel veel gevallen is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Zo kun je bijvoorbeeld veel beter één goede vriend hebben die naar je verhalen luistert, dan 1069 vage Facebook-vrienden, waarvan je je afvraagt waar je ze eigenlijk van kent. Yup! Het draait echt om de kwaliteit van je relaties. Ook op Instagram.

Als je net begint met Instagram, is het erg verleidelijk om jaloers te zijn op het volgersaantal van je ideale concurrent. Het is alleen maar logisch dat met elke like en met elke Instagram-volger erbij, je hart een klein sprongetje maakt. Meer = verslavend. Maar meer volgers is niet per se hetgeen waarnaar je moet streven. Ik vergelijk het altijd met een netwerkborrel. Als jij met twee van de tweeduizend mensen een goed gesprek hebt gehad, dan kun je daar twee business-deals uit halen. Geef jij snel je visitekaartje aan alle aanwezigen, dan zal niemand goed onthouden wie jij bent en wat je doet.

Resumé, een Instagram-volger die je enthousiaste cheerleader is. DIKKE LIKE. Een Instagram-volger met de usernaam @duttsasomnath803 die 7.495 mensen volgt….#notsohappy. ‘Amber, hoezo ben je er minder blij mee? Hij volgt je toch, dus dat is toch wat je wilt, meer volgers?’


Het verhaal achter @duttsasomnath803

instagram-volgers

Lieve @duttsasomnath803, ik ben enorm dankbaar dat je mij bent gaan volgen. Waarschijnlijk zag je mijn foto met ballonnen en dacht: ‘Wát een gezelligheid, jou ga ik volgen!’ Aan je huwelijksaanzoek te zien in mijn DM, ben je een behoorlijk enthousiasteling. Het lijkt mij een goed idee om elkaar eerst eens beter te leren kennen, voordat we elkaar het ja-woord geven.

Aan je foto’s te zien, hou je ervan om voor de camera te staan. LIKE. Ook zie ik dat je naast mij, 7K anders Instagrammers volgt. Indrukwekkend, want waar haal je toch de tijd vandaan om met al deze mensen te communiceren?! Blijkbaar lukt dat niet echt, want je reageert nooit op mijn foto’s. Jammerdebammer.

Mijn Instagram is de etalage van mijn onderneming. En ik twijfel oprecht aan je intentie om mijn cheerleader te zijn. Want we weten allebei beter. Hoe groot is de kans dat jouw Instagram-account beheerd wordt door een scammer? Hoe groot is de kans dat je eigenlijk geen idee hebt wie ik ben én wat ik doe? Hmm…best wel groot. Dus bij deze verbreek ik onze relatie, hoe dubbel het ook is. Want je bent wel een volger en elke volger is waardevol, toch?

Lees ook het artikel: Dit zijn de verbannen Instagram-hashtags
van 2018 (so far)…


Blokkeren van Instagram-accounts voor een betere engagement

In het voorbeeld hierboven is @duttsasomnath803 één van mijn volgers in de zin van: hij volgt mijn Instagram-account. Wat hij niet doet, is actief met mij in gesprek gaan. Hierdoor neemt hij stiekem een plek in van iemand die wél geïnteresseerd in The Social Good Girl is, en wat ik te bieden heb (mijn ideale volger). Daarom is het verstandig om accounts te blokkeren, waarvan het spamgehalte behoorlijk hoog is. Hoe herken je ze?

– Ze volgen bijvoorbeeld extreem veel Instagram-accounts, terwijl maar een handjevol Instagrammers terugvolgt.
– Ze hebben minder dan 30 Instagram foto’s gedeeld, terwijl het account al best een tijd bestaat.
– Ze reageren alleen met generieke reacties onder jouw posts en ontvolgen je na enkele dagen.

Het punt is, dat door het Instagram-algoritme, slechts <10% van jouw volgers jouw content te zien krijgt. Dus als die <10% alleen maar spammers zijn, dan krijgen mijn ideale volgers – Nederlandse ondernemers – niet de kans om mijn content te zien. Zonde! Dus wat te doen met zulke instagram-accounts? No hard feelings, maar die blokkeer ik dus. Keihard.

Instagram-volgersScreenshot van het account van @nikivanrijen

Dit doe ik door elke maand kritisch naar al mijn nieuwe volgers te kijken. Naast dat ik ze wil leren kennen, ga ik ook op zoek naar de irrelevante Instagram-accounts. Als het niet goed aanvoelt, dan blokkeer ik ze direct. En ik blokkeer heus niet elke volgers die niet aansluit bij mijn ideale volger. Alleen de spammers 😉 Believe me. Enne… het blokkeren van Instagram-accounts kun je volledig anoniem doen. De ‘gedupeerde’ krijgt geen notificatie dat hij/zij geblokkeerd is. Het enige wat er gebeurt, is dat je Instagram-account niet meer zichtbaar is voor deze persoon. Dat betekent dus ook dat hij/zij niet meer dat organische plekje inneemt van jouw ideale volger die wel graag je content ziet. Sounds good, right?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hele goede tips! Ik ga nu direct beginnen met blokkeren! Het jammere is inderdaad dat ik zelf ook niet veel van de mensen die ik volg te zien krijg, zodat ik zelf ook niet bij ze opval, omdat ik nauwelijks reageer vanwege het feit dat ik ze gewoon niet voorbij zie komen in mijn content. En dat is zo zonde!

  • Goed artikel!! Ik blokkeerde sowieso al mensen die onecht, of onprettig overkomen, gewoon omdat ik een ‘schone’ lijst met volgers en likers wil, maar ik wist niet dat bij Instagram tegenwoordig ook maar 10% van je volgers je feed ziet. Ik wil absoluut ook dat die 10% mijn echte, trouwe, fijne volgers zijn en geen robots.
    Bedankt voor de tips en het geweldig leuke voobeeld van duttsasomnath803. 🙂