Instagram Succes: 3 redenen voor een big online succes in 2019

Instagram is BOOMING. Je hoeft alleen maar naar de cijfers te kijken om te begrijpen dat het een heel slim idee is om dit platform voor jouw onderneming te gebruiken. Waarom is iedereen zo ongelooflijk enthousiast over Instagram? Dat wilde ik wel eens weten. En ik kan je vertellen: ik heb 3 onwijs goede redenen gevonden waarom Instagram in 2019 voor jouw online succes gaat zorgen. Lees je mee?


1. De cijfers liegen er niet om

Ik hou van cijfers! Waarom? Omdat ze de keiharde waarheid vertellen. Punt. En als jij van jouw business een big (online) succes wilt maken, dan moet je zeker even kijken naar de volgende statistieken. Die vertellen je namelijk waarom je met Instagram aan de slag moet gaan….

1. Er zijn 1 miljard actieve Instagram-gebruikers. Jouw doelgroep zit hier dus zeker tussen!
2. Elke dag worden 90 miljoen foto’s via Instagram online gezet.
3. 51% van de huidige gebruikers bezoekt Instagram elke dag.

Zoveel Instagrammers die niet kunnen wachten om jouw onderneming te ontdekken. Wauw! En hoe mooi zou het zijn als jij exact weet hoe je jouw ideale volger kunt vinden?


2. Hogere interactie dan op elk ander socialmedia-kanaal

De interactie (engagement) is het aantal likes en comments dat je op jouw Instagram-post krijgt. Je doet enorm je best om mooie content te maken speciaal voor jouw ideale volger. Dan is het wel zo fijn als jouw volgers deze content leuk vinden. Toch?

De interactie met merken op Instagram is:

  • 15 x hoger dan op Facebook;
  • 54 x hoger dan op Pinterest;  
  • en zelfs 84 x hoger dan op Twitter.

Zoveel?! Yup! Dat betekent dat het slim is om naar jouw socialmedia-strategie te kijken en Instagram gaat zien als een belangrijk en krachtig marketingkanaal. Maar laten we eerlijk zijn: zonder een duidelijke strategie zul je altijd maar een handjevol likes en volgers erbij krijgen. Been there, done that!


3. Nederland slaapt als het om Instagram-marketing gaat

Instagram lijkt een perfect medium voor je, maar de vraag is of je daarmee ook jouw omzet kunt verhogen. Ik hoor het je denken: “Dat geldt toch alleen voor die populaire Instagrammers die je in de loop der tijd bent gaan volgen?”

Hell no!

Heel Nederland zit nog te slapen als het om Instagram-marketing gaat. Ik heb dankzij Instagram en succesvolle onderneming opgezet en dit is ook haalbaar voor jou. Echt! Je moet alleen je ogen opendoen zodat je de weg naar succes daadwerkelijk kunt zien. Onderzoek heeft uitgewezen dat eind 2018 meer dan 80% van ondernemend Nederland op Instagram zal zitten. En toch zijn er nog vele bedrijven die Instagram niet serieus nemen. Zonde, want er is zoveel mogelijk.

Voor jou is dit dan wel weer een stapje in de goede richting. Want half ondernemend Nederland ligt dan wel te slapen als het aankomt op Instagram-marketing, maar jij bent as we speak op mijn website. Dat betekent dus dat je al een stapje verder bent dan je concurrenten. Zorg dat je de voorsprong behoudt en aan de slag gaat met een goede Instagram-strategie. Kun je daar hulp bij gebruiken? Neem dan even een kijken bij mijn trainingsaanbod.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *