Instagram foodies: laat je deze feestdagen inspireren door deze smakelijke Instagram-accounts

De decembermaand vind ik de leukste maand van het jaar. De kaarsjes kunnen aan, lekker knus op de bank met een dekentje, de feestdagen én natuurlijk het heerlijke eten. Ondanks dat het een hele leuke tijd is, kan het ook behoorlijk stressvol zijn. Want van twee kanten familie, veel vrienden én vriendinnen die over de vloer komen en ze moeten natuurlijk ook allemaal eten. Maar wat schotel je ze dit jaar voor? Doe je makkelijk, ga je voor klassiek of probeer je het dit jaar gezond aan te pakken? Ik denk er nog even over na, maar de volgende Instagram-accounts kunnen ons allemaal helpen met wat inspiratie voor deze drukke periode vól eten. Eetsmakelijk!


@rainbowplantlife 

Voor een tafel vol kleurrijke borden kun je je inspiratie halen uit de recepten van @rainbowplantlife. Nisha woont in New York en eet veganistisch. Sommige mensen denken dat je dan alleen saai kunt eten, maar Nisha bewijst het tegendeel. Haar Instagram-account staat vol met zoet en hartig, ontbijt en diner en tussendoortjes en dit alles in alle kleuren van de regenboog. Ik krijg er trek van!

Instagram inspiratie rainbowplantlife

@saladforpresident

Heb je tijdens de feestdagen wel zin een gerecht die wat minder zwaar op de maag ligt? Dan is @saladforpresident hét account voor je. Je kunt eindeloos scrollen door haar feed, want met haar ruim 2000 posts zitten er vast en zeker een aantal heerlijke recepten voor je bij. Julia Sherman is het meesterbrein achter dit account en heeft er zelfs een boek over geschreven; ‘Salad For President’. Voor ieder wat wils en niet ingewikkeld, dus iedereen kan het maken!

Instagram Inspiratie saladforpresident

@acozykitchen

De naam zegt het al: a cosy kitchen. En met een cosy kitchen komen ook heerlijk cosy recepten. Adriana Adarme houdt van knus en gezelligheid en dat stralen haar gerechten ook uit. Pompoentaart, Earl Grey scones en kruidige chai wortel cupcakes is nog maar een kleine greep uit haar heerlijke recepten. Daarnaast zien alle gerechten er prachtig uit, maar door haar fijne duidelijke uitleg die je in haar verhalen kunt vinden, kunnen jij en ik het net zo mooi maken. Ik ben om!

@chickslovefood

Dan hebben we van onze eigen bodem de vrouwen van Chicks Love Food. Elise en Nina zijn al jaren beste vriendinnen en rolden samen het wereldje van het koken in. Nu een aantal jaar zijn ze zes kookboeken verder én zijn ze twee van Nederlands’ bekendste foodies! Iedere week plaatsen ze de heerlijkste gerechten op hun Instagram. De één nog gemakkelijker dan de andere, maar stuk voor stuk heerlijk. Door hun 5 or less-recepten is het niet zo’n grote opgave om deze gerechten op tafel te krijgen, en laat dat nou precies zijn wat we willen tijdens de drukke feestdagen!

@arseniclace

De decembermaand staat vooral in het teken van familie, vrienden en lekker eten, maar bij de feestdagen hoort natuurlijk ook een mooi en lekker drankje. En dat is waar Nathalie van @arseniclace in beeld komt. Haar prachtige feed, vult ze met prachtige foto’s van prachtige cocktails. Voor ieder wat wils, aangepast aan het seizoen en onder de foto het volledige recept zodat jij en ik het net zo mooi kunnen maken voor onze gasten.

Als het aankomt op eten, welke foodies volg jij op Instagram? Laat het weten, want hoe meer inspiratie voor de feestdagen, hoe groter het succes tijdens het kerstdiner!

Liefs,
Amber

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *