Motivational and Inspirational day: de fijnste Instagram accounts

Op 2 januari is het International Motivational and Inspirational Day. Misschien heb jij voor het nieuwe jaar wel het doel om heel goed voor jezelf te gaan zorgen en/of wil je jouw bedrijf een goeie boost geven. Het kan natuurlijk ook zijn dat dit je intenties waren in 2018 en ga je je in 2019 juist inzetten voor de wereld en de mensen om je heen. Whatever rocks your boat; je bent super goed bezig! In dit artikel deel ik vier Instagram-accounts die mij super goed motiveren om elke dag #echtinsta te zijn! Lees je mee?


@Happsters

Kelli startte Happsters met het idee om op deze manier mensen de verbinden die net zo positief en blij in het leven staan als zijzelf. Maar ook voor de mensen die door een moeilijke tijd in hun leven gaan en wel wat positiviteit kunnen gebruiken. Happsters deelt o.a. via Instagram mooie verhalen waar de tranen van in je ogen springen, je hart zich vult met liefde waardoor je geïnspireerd raakt óók goede dingen te doen voor de wereld en de medemens. Wat ik zelf heel fijn vind van dit account is dat je met hele kleine dingen mensen een goed gevoel kan geven. Kelli verspreidt mooie verhalen, goede quotes en deelt soms een feel good video. Het hoeft allemaal niet zo super perfect om succesvol te zijn, dat is wat Kelli bewijst met Happsters. Het is echt, oprecht en ze verspreidt een hoop liefde en positiviteit. Gauw volgen dus!


@RupiKaur_

De 26-jarige Rupi Kaur is een Indiase-Canadese Illustrator en dichter. Ze bracht in 2014 een boek uit met haar gedichten “Milk and Honey” en dat stond bijna een jaar op nummer één in de New York Times Bestsellers lijst. Sinds het uitkwam is het al naar meer dan 30 talen vertaald. Wow! Het bijzondere aan Rupi haar gedichten en illustraties is dat ze uiteenlopende onderwerpen gebruikt. Van liefde tot het verlies van een geliefd iemand, trauma, er weer bovenop komen, feminisme, het verhuizen naar een ander land en revolutie. Mensen over de hele wereld hebben al steun gevonden in haar woorden en ik vind het prachtig wat ze schrijft. Als er iets inspireert of motiveert, zijn het haar woorden wel. Op Instagram houdt ze haar account goed bij en heeft ze een fijn feed waarin ze haar werk en haar privé leven deelt.

@Gabriellebernstein

Ze is de auteur van de New York Bestseller “The Universe Has Your Back”, en schreef nog vijf andere succesvolle boeken. Maar dat is niet het meest bijzondere aan Gabrielle, die zichzelf op Instagram Gabby noemt. Haar doel voor jou, mij en iedereen die haar leert kennen is: “Become the happiest person you know.” Word de meest gelukkige persoon die je kent. Waarom zou je namelijk alleen opkijken naar iemand die blij en gelukkig, terwijl je dat zelf ook kunt zijn? Je bent het namelijk waard om goed in je vel te zitten, goed over jezelf te denken en in jezelf te geloven. En daar ben ik het helemaal mee eens. Tegenwoordig moeten we allemaal maar perfect zijn, meedoen met de nieuwste trends en super sociaal alle evenementen van vrienden, familie en andere dingen afgaan. Maar wat als je gelukkiger wordt van een avondje op de bank Netflixen? Moet gewoon kunnen. En het moet kunnen zonder dat mensen teleurgesteld in je zijn als je één keer overslaat. Het Instagram-account van Gabby staat bol van positiviteit en inspirationele quotes, dus kun je daar wel wat van gebruiken dan weet je haar te vinden!


@TrashIsForTossers

Lauren Singers is op een missie; leven zonder afval te maken. Via haar Instagram-account @TrashIsForTossers deelt ze alle ins-en-outs van het leven dat ze leidt. Ook geeft ze tips voor hoe wij ook minder afval kunnen maken. Zo kun je zelf groenten verbouwen, of als je ze koopt, ze meenemen in een eigen linnen tasje. Kun je compost maken van voedselresten en doneer je kleding en spullen die je niet meer gebruikt aan goede doelen. Daarnaast maakt ze zich sterk voor bedrijven die ook graag zero waste willen gaan, want bedrijven hebben nou eenmaal veel afval. Ik vind het super goed dat zo’n jonge meid op haar 27e al zoveel heeft bereikt. Moet je nagaan hoe ver zij nog gaat komen en hoeveel mensen zij iets kan meegeven om de wereld stukje bij beetje beter te maken. Ik vind duurzaam ondernemen belangrijk en daarom is Lauren mijn voorbeeld en motiveert én inspireert ze mij dagelijks.

Zijn er Instagram accounts die jou regelmatig motiveren om aan de slag te gaan met jezelf, je onderneming of je inspireren tot iets heel moois? Ik ben erg benieuwd!

Liefs,
Amber

Foto 1: @trashisfortossers – Foto 2: @happsters – Foto 3: @rupikaur

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *