#liefdevoorinstagram?

Ik wil een nieuwe standaard neerzetten in de wereld van Instagram-marketing waarin mensen weer belangrijker worden dan de cijfers. Waar transparantie, duurzaamheid, gelijkwaardigheid en groei centraal staan wanneer we social media zakelijk inzetten.

Instagram is steeds meer onderdeel geworden van ons leven en dus ook enorm in opspraak. Het is immers een platform waar we massaal dagelijks uren op doorbrengen. In een tijd waar burn-outs op de loer liggen en we ons eigen ik-profiel helemaal zelf mogen inrichten, versieren en bedenken, is het cruciaal dat we bewust omgaan met de tools die voorhanden liggen. Anno 2019 zouden we namelijk in een hyperindividualistisch tijdperk leven waarin social media veel negatieve effecten met zich mee zouden brengen. Zo liet de documentaire #followme eind 2018 de donkere kant zien die achter een leuke Instagram-post schuilgaat. Een kant die ik zelf maar al te goed ken. Ironisch genoeg werd ik als Social Content Creator eind 2018 Instagram een klein beetje zat. Van oktober 2018 tot en met februari 2019 scheen de zon in mijn hoofd niet meer zo vaak. De noodzaak om constant ‘online zichtbaar te zijn’ kwam me mijn neus uit, de focus op mijn cijfers en groei beïnvloedde mijn humeur en sommige negatieve reacties kwamen veel harder binnen dan ooit. Niet zonder reden ben ik daarom op een missie.

Missie:
Het Instagram landschap 100% echt maken

“A woman on a mission.” Een missie die ervoor zorgt dat we ons bewust zijn van de impact die we kunnen hebben en maken op de ander. Mijn missie is #echtinsta ofwel: een gezonde social mindset voor alle grammers next door. Daarnaast moedig ik mijn +21K volgers aan tot het maken van social impact en het aangaan van een échte connectie. Ik hoor je denken een Social Impactmaker?

Ik denk aan het meisje dat al jarenlang haar volgers duidelijk probeert te maken dat klimaatverandering een bestaand fenomeen is. Ik denk aan die jongen die onlangs een samenwerking is aangegaan met een bedrijf dat sneakers maakt van gerecycled plastic. Allebei werken ze dag in dag uit voor datgene waarin zij geloven.Ik geloof dat iedereen een positieve impact kan maken middels het gebruiken van hun social kanalen. 

Ik heb dus een enorme #liefdevoorinstagram. Waarom? Omdat wij Instagrammers onze verhalen met elkaar delen. Onze leermomenten, struggles, en ervaringen – leuk en minder leuk! Door de #echtinsta verhalen te delen, bouw je aan een echte relaties met je volgers. En natuurlijk, als ondernemer is je Instagram-account de etalage van je bedrijf. Best belangrijk dus dat deze er mooi uitziet. Je kunt immers maar één keer een eerste indruk maken. En weet je wat nou het leuke is? Echt zijn = niet lelijk. That’s right. De realiteit laten zien is niet per definitie minder mooi.

 

De kernwaarden van The Social Good Girl

Alle samenwerkingen, alle beslissingen, alle mogelijkheden komen voort uit de kernwaarden van The Social Good Girl. Deze zorgen ervoor dat ik altijd trouw blijf aan mijzelf en mijn onderneming.

 

Duurzaam

Ik heb een achtergrond als marketeer bij verschillende social enterprises. Hier heb ik toentertijd bewust voor gekozen, omdat ik geloof dat je dankzij business de wereld een beetje mooier kunt maken. Duurzaamheid is dan ook mijn nummer één kernwaarde. Samen met mijn volgers, klanten en partners bouwen we aan duurzame relaties die een langdurige IMPACT maken.

Groei

Als ondernemende marketeer kan ik intens genieten van een stijgende lijn. Op persoonlijk vlak probeer ik mijzelf elke week verder te ontwikkelen door veel boeken te lezen en seminars te volgen. Je bent immers nooit uitgeleerd. Dit betekent ook dat ik jou help om verder te groeien (persoonlijk + zakelijk).

Gelijkwaardigheid / Bewustzijn

Mijn aanpak is 100% persoonlijk. Ik geloof namelijk dat elke volger, elke klant, elke partner mijn volledige aandacht verdient. Want ja, laten we eerlijk zijn; er zijn genoeg zogenaamde specialisten die alleen maar algemeen in het rond lopen te mekkeren. Daar heb jij natuurlijk niks aan. Daarom heb ik er heel bewust voor gekozen om mijn trainingen aan een select groepje mensen te geven. Ik geef jou de mogelijkheid 1-op-1 met mij te zitten, zodat ik jou persoonlijk verder kan helpen. Ik ben The Social Good Girl, dus elk bericht, elk artikel, elke video is speciaal voor jou door mij gemaakt. Ik geloof dat middels het delen van kennis we elkaar allemaal een beetje kunnen helpen en op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. 

Rotterdams

Okay, niet helemaal een officiële kernwaarde – maar oh zo belangrijk in mijn bedrijf. Van origine ben ik Rotterdams en ik heb dan ook een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. Door direct, eerlijk en zonder poespas te communiceren, zorg ik ervoor dat jij sneller een ‘ah, zit het zo’ moment krijgt. Ik geloof namelijk dat als we allemaal wat eerlijker, opener en transparanter zouden zijn, dat iedereen daar veel beter van wordt!

Help jij mee aan een #echtinsta landschap?

Op mijn manier probeer ik Instagram echter te maken. Ik deel daarom de echte verhalen, zodat we onszelf in elkaar gaan herkennen en niet gaan vergelijken. Kun jij je in mijn #echtinsta missie vinden? Gebruik dan mijn hashtag om jouw #echtinsta verhaal met jouw volgers te delen.

Een #echtinsta Moederdag project

In mei 2019 hebben we keihard gewerkt aan een #echtinsta moederdag project; ‘De dochters van nu zijn de moeders van morgen.’ 57% van alle meisjes heeft namelijk een moeder die kritiek heeft op zichzelf. Dit feit draagt bij aan een lager zelfbeeld bij vooral de jonge generatie. De generatie die juist zo vatbaar is voor het ‘perfecte’ plaatje. Hier kan jij als moeder wat aan doen.

Door je bewust te zijn van jouw invloed en jouw dochter(s) vaker een compliment te geven, draag jij bij aan een positief zelfvertrouwen. Iets mooiers kunnen we onze dochters niet geven. Help jij ons deze Moederdag positiviteit verspreiden om van alle dochters van nu, de zelfverzekerde moeders van morgen te maken? Met deze campagne wil ik mijn steentje bijdragen aan een zelfverzekerde generatie. En stiekem was dit een project voor mijn toekomstige dochter.