Het begin van een echt verhaal

Het was eind 2016 toen ik op een interessant artikel stuitte in mijn favoriete krant. Het ging over de invloed van Social Media op ons dagelijks leven. Drie tienermeiden vertelde de journalist hoe zij dagelijks met veel plezier door Instagram scrollden. En toch gaven ze eerlijk toe dat de perfecte plaatjes ze steeds vaker onzeker lieten voelen. Herkenbaar?

Jonge meiden die onzeker worden van het perfecte beeld dat online geschetst wordt. En om eerlijk te zijn, merk ik dat zij echt niet de enige zijn. Wat denk je van de moeders, die zichzelf vaak ook vergelijken met wildvreemde mensen. Die zichzelf vaak ook niet goed genoeg vinden, waardoor hun dochters de boodschap krijgen: “mama is niet blij met zichzelf, dus waarom moet ik wel blij zijn?”

Missie: Het Instagram landschap 100% echt maken

I’m a woman on a mission. Een missie die ervoor zorgt dat we onszelf minder met elkaar gaan vergelijken en meer in elkaar gaan herkennen. Ik wil dat wij Instagrammers het goede voorbeeld geven door de ups en ook de downs te delen. Want in de realiteit is ons ondernemersvontuur verre van Insta Perfect.

Ik heb dus een enorme #liefdevoorinstagram. Waarom? Omdat wij Instagrammers onze verhalen met elkaar delen. Onze leermomenten, struggles, en ervaringen – leuk en minder leuk! Door de #echtinsta verhalen te delen, bouw je aan een echte relaties met je volgers.

En natuurlijk, als ondernemer is je Instagram-account de etalage van je bedrijf. Best belangrijk dus dat deze er mooi uitziet. Je kunt immers maar één keer een eerste indruk maken. En weet je wat nou het leuke is? Echt zijn = niet lelijk. That’s right. De realiteit laten zien is niet per definitie minder mooi.

© Froukje Klop

 

De kernwaarden van The Social Good Girl

Alle samenwerkingen, alle beslissingen, alle mogelijkheden komen voort uit de kernwaarden van The Social Good Girl. Deze zorgen ervoor dat ik altijd trouw blijf aan mijzelf en mijn onderneming.

 

Duurzaam

Ik heb een achtergrond als marketeer bij verschillende social enterprises. Hier heb ik toentertijd bewust voor gekozen, omdat ik geloof dat je dankzij business de wereld een beetje mooier kunt maken. Duurzaamheid is dan ook mijn nummer één kernwaarde. Samen met mijn volgers, klanten en partners bouwen we aan duurzame relaties die een langdurige IMPACT maken.

Groei

Als ondernemende marketeer kan ik intens genieten van een stijgende lijn. Op persoonlijk vlak probeer ik mijzelf elke week verder te ontwikkelen door veel boeken te lezen en seminars te volgen. Je bent immers nooit uitgeleerd. Dit betekent ook dat ik jou help om verder te groeien (persoonlijk + zakelijk).

Gelijkwaardigheid

Mijn aanpak is 100% persoonlijk. Ik geloof namelijk dat elke volger, elke klant, elke partner mijn volledige aandacht verdient. Want ja, laten we eerlijk zijn; er zijn genoeg zogenaamde specialisten die alleen maar algemeen in het rond lopen te mekkeren. Daar heb jij natuurlijk niks aan. Daarom heb ik er heel bewust voor gekozen om mijn trainingen aan een select groepje mensen te geven. Ik geef jou de mogelijkheid 1-op-1 met mij te zitten, zodat ik jou persoolijk verder kan helpen. Ik ben The Social Good Girl, dus elk bericht, elk artikel, elke video is speciaal voor jou door mij gemaakt.

Rotterdams

Okay, niet helemaal een officiële kernwaarde – maar oh zo belangrijk in mijn bedrijf. Van origine ben ik Rotterdams en ik heb dan ook een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. Door direct, eerlijk en zonder poespas te communiceren, zorg ik ervoor dat jij sneller een ‘ah, zit het zo’ moment krijgt. Ik geloof namelijk dat als we allemaal wat eerlijker, opener en transparanter zouden zijn, dat iedereen daar veel beter van wordt!

Help jij mee aan een #echtinsta landschap?

Op mijn manier probeer ik Instagram echter te maken. Ik deel daarom de echte verhalen, zodat we onszelf in elkaar gaan herkennen en niet gaan vergelijken. Kun jij je in mijn #echtinsta missie vinden? Gebruik dan mijn hashtag om jouw #echtinsta verhaal met jouw volgers te delen.

 

Een #echtinsta Moederdag project

In mei 2019 hebben we keihard gewerkt aan een #echtinsta moederdag project; ‘De dochters van nu zijn de moeders van morgen.’ 57% van alle meisjes heeft namelijk een moeder die kritiek heeft op zichzelf. Dit feit draagt bij aan een lager zelfbeeld bij vooral de jonge generatie. De generatie die juist zo vatbaar is voor het ‘perfecte’ plaatje. Hier kan jij als moeder wat aan doen.

Door je bewust te zijn van jouw invloed en jouw dochter(s) vaker een compliment te geven, draag jij bij aan een positief zelfvertrouwen. Iets mooiers kunnen we onze dochters niet geven. Help jij ons deze Moederdag positiviteit verspreiden om van alle dochters van nu, de zelfverzekerde moeders van morgen te maken? Met deze campagne wil ik mijn steentje bijdragen aan een zelfverzekerde generatie. En stiekem was dit een project voor mijn toekomstige dochter.